Highland

Vážení hosté

Máte možnost okusit nevšední druh hovězího masa z původního (divokého) Skotského plemene Highland.

Maso se vyznačuje specifickou poctivou konzistencí a chutí. Týto vlastnosti jsou dány jednak vyšším podílem bílkovin a nižším obsahem tuků, ovšem toto maso musí vždy projít procesem zrání. Právě díky zrání získavá  maso své specifické vlastnosti, maso zkřehne a zvýrazní se jeho chuť i vůně.

Zvířatá pocházejí z farmového chovu v jižních Čechách, kde se celoročně pohybují na venkovních pastvinách v přirozeném prostřědí.

Farma si zakladá na vytváření přírodních podmínek pro chov hospodárského zvířectva a krom Skotského skotu chová též obvyklá plemena vepřů, ovce, husy a další. Vše způsobem malochovu s individuální péčí - po domácku.

Zrání masa

Při zrání se postupně uvolňuje ztuhlost svalů, stoupá křehkost masa, zvyšuje se rozpustnost bílkovin a vytváří žádaná chutnost zvěřinového charakteru. Doba zrání závisí na druhu masa a teplotě. Obvykle se maso co nejrychlejí zchladí na teplotu +5 stupnů Celsia a pak se nechává zrát v chladícím boxu při teplote +1 až +4 stupně Celsia. Optimální doba zrání je 12-14 dnů